Chassenat in een paradijselijke omgeving

De ervaring in de afgelopen jaren leert dat het zo goddelijk is om in en om het huis te vertoeven, dat de motivatie om op pad te gaan vaak gering blijkt te zijn. Maar als je gaat, is er genoeg te bezoeken en doen.

 

In de directe omgeving van Chassenat kun je prachtig wandelen*, fietsen, golfen en de vele kastelen, grotten en de karakteristieke Franse vide-greniers en brocantes bezoeken. Kinderen kunnen karten op een geweldig grote kartbaan in het bos (Circuit Karting du Périgord), klimmen in klimpark Accro Parc de Soyaux en kanoën.

 

*In het huis ligt een wandelboek, gemaakt door vrienden die in de afgelopen jaren vele wandelingen hebben uitgestippeld in de directe omgeving. Een ontspannen manier om de prachtige natuur, het boerenlandschap en de vele pittoreske dorpjes te ontdekken. 

De prachtig weg langs het huis

De weg langs het huis

______________________

Het nabij gelegen stadje Brantome met de rivier en abdij

BRANTÔME

Op 12 km afstand ligt Brantôme, een klein prachtig middeleeuws stadje gelegen op een eiland, dat volledig wordt omringd door de rivier de Dronne en via 5 bruggen te bereiken is.


Tegen de steile overhangende rotsen 'kleeft' de fraaie Benedictijnse abdij. De beroemde klokkentoren, de oudste van Frankrijk, is gebouwd op een rots erboven. In het historische centrum vind je veel boetiekjes en souvenirshops. Op dinsdag- en vrijdagochtend is er een typisch Franse, levendige (boeren)markt. Kinderen kunnen in Brantôme kanoën en grotten bezoeken.

______________________

PÉRIGUEUX

Op 37 km afstand ligt Périgueux, de hoofdstad van het département Dordogne met het grootste door monumentenzorg beschermde, stadscentrum van Frankrijk. Je kunt er heerlijk struinen door de oeroude straatjes en steegjes van de Puy Saint Front, de roemruchte kathedraal van de stad.


Périgueux is een chique provinciestad, de winkeltjes zijn gericht op de welvarende bewoners van de provincie. Opvallend (of juist niet) is de aandacht voor de gastronomie, je vindt er veel winkels voor gourmands. Iedere dag is in het middeleeuwse centrum de marchée des fermiers (boerenmarkt), op woensdag en zaterdag is deze vergroot tot de marchée des saveurs (markt van smaak).

______________________

ANGOULÊME

Angoulême (op 38 km afstand) is ook de moeite waard. De stad wordt omringd door stadswallen die een prachtig uitzicht over de omgeving bieden.

De oude binnenstad is goed bewaard gebleven en vormt voor de voetgangers een charmante wijk met keibestrating, restaurants, een aantal interessante galerieën en boetiekjes.
Aanraders zijn de 12e eeuwse kathedraal St-Pierre, het 19e-eeuwse Hôtel de Ville en de overdekte markt Marché Couvert aan de Place des Halles.

______________________

BORDEAUX, DE KUST EN DE WIJNGAARDEN

Op ca. 2 uur rijden liggen Bordeaux, de Atlantische Oceaan en de beroemde wijngaarden van de Medoc en St. Emilion.